RADIOFREQÜÈNCIA PER TRACTAR L’ESPATLLA DOLOROSA
24 de gener de 2021ÀCID HYALURÒNIC PER LESIONS DE TENDONS
10 d'abril de 2021RADIOFREQÜÈNCIA PER TRACTAR L’ESPATLLA DOLOROSA
24 de gener de 2021ÀCID HYALURÒNIC PER LESIONS DE TENDONS
10 d'abril de 2021L’activitat física regula prevenint i millorant les malalties no transmissibles com ara afectacions cardíaques, ictus, diabetis i alguns càncers. També ajuda a prevenir la hipertensió arterial, mantenir un pes en rang saludable, millora les malalties mentals i la qualitat de vida en general.
En els països desenvolupats un 25% dels adults i un 81% dels adolescents no fan activitat física suficient. Arribant a nivells d’inactivitat de quasi del 70%, a causa dels canvis en els transports, l’increment de l’ús de la tecnologia tant per treballar com per lleure, i augment dels comportaments sedentaris.
L’OMS proposa un pla estratègic per millorar el nivell d’activitat física de tots els països del món ja iniciat el 2018 fins a 2030. El lema és: ¡Every move count!, “cada moviment compta” per petit que sigui: moure’s durant la jornada laboral, evitar estar asseguts moltes hores seguides, fer les feines domèstiques o promoure activitats de lleure que faciliti el nostre moviment.
El recomanable és practicar una activitat física regular, en un estudi Danès del 2018, es mostren els esports que generen el nombre més baix de lesions dins els seus practicants: natació, canoa, rem, dansa, bolos, submarinisme, surf, Pilates, ioga o marxa nòrdica.
Es recomana, en adults, uns 30 minuts al dia d’activitat física i en nens i adolescents 90 minuts. L’activitat física promou la socialització dels individus (en la majoria de casos), millora la sensació de benestar i la qualitat de vida de les persones (també de les persones amb dolor).
A Clínica Salvans a Manresa us ajudarem a buscar la millor manera de mantenir-vos actius, segons les patologies del vostre aparell locomotor.